lauantai 16. tammikuuta 2010

Bratislava

Lomalla Bratislavassa Slovakiassa Bratislava on ehdottomasti yksi lempikaupunkejani Euroopassa. Keskustan vanhakaupunki on tunnelmallinen eikä pitkälle tarvitse lampsia, kun jo näkee rapistunutta neukku-betoni-meininkiä. Vastakohtien kaupunki, upea tunnelma. Bratislavan top5 according to Linda:

1. Istu ulkoilmakahvilaan vanhassakaupungissa ja siemaise Mojito tai kaksi. Samalla on hyvä tarkastella ihmisvilinää ja suunnitella seuraavaa siirtoa.

2. Vieraile Bratislavan linnassa. Lindalla kävi tuuri: sisäpihalla jalkoja lepuuttaessaan saattoi nautiskella musiikista, kun avoimesta linnan ikkunasta kuului jonkun paikallisen taiturin ihanaa pianonsoittoa.Lomalla Bratislavassa Slovakiassa

3. Kävele kommunistihallinnon maamerkin, Nový most -sillan, yli Tonavan toiselle rannalle. Siellä se vastakohtaisuus on suoraan silmien edessä: karmea betonihökötus jonka takaa siintää vanhakaupunki linnoineen.

4. Kapua Slavinin muistomerkille. Siinä nimittäin hikipisara tai kaksi virtaa, kunnes olet mäen päällä ja pääset nauttimaan upeista maisemista. Ja tietysti kannattaa valita se kesän kuumin päivä tämän operaation suorittamiseen, kuten Linda teki.

5. Vieraile hotelli Kyjevin aulabaarissa ja nauti kunnon neuvostohenkeen lasillinen vodkaa. Tämän venäläisemmäksi ei tunnelmaa ja miljöötä enää saa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti