tiistai 2. helmikuuta 2010

Maltan haukat ja ritarit

Kaupunkiloma Vallettassa MaltallaMalta on hieno kohde etenkin historiasta kiinnostuneille. Pääkaupunki Valletta on pelkkää linnoitusta ja silti täynnä elämää. Tällaisissa paikoissa tulee väkisinkin mieleen: että joku todellakin asuu näissä puitteissa. Maltalta Linda löysi ihania pieniä katuja ja paljon historiaa. Sekä tunnelman, jossa välimerelliseen fiilikseen sekoittuu hitunen arabivaikutteita. Hyvä kaupunkikohde kun halutaan Välimeren rannalle mutta ei varsinaiseen rantalomakohteeseen.

Jostain luin että Maltaa pidetään jonain Ibizan - Herra varjelkoon minua kyseisen kaltaisilta lomakohteilta - korvikkeena mutta itse en tällaista vaikutelmaa ainakaan saanut. Ilmeisesti alkukevään ajankohta oli otollinen vierailulle: aurinkoa oli sopivasti pohjoismaiseen makuun eikä turisteja ollut riesaksi asti.

Matkavinkit Maltalle


1. Linja-autot. Ne bussit olivat kertakaikkiaan näkemisen arvoisia: vanhoja 50-luvun jenkkivehkeitä joissa todella oli tunnelmaa. Ja kuskit, jotka kesken matkan saattoivat painella kioskille ostamaan evästä pahimpaan nälkään. Kaupunkilomalla Vallettassa Maltalla
2. Keskiaikainen Mdinan kaupunki. Täällä historia oli käsinkosketeltavaa. Pieniä kujia ja upea, hiljainen tunnelma.
3. Kävely Slieman rantabulevardilla. Valokuvaukselliset näkymät Vallettaan, etenkin illalla kun linnoituskaupunki on valaistu hienosti.
4. Fort st. Elmo Vittoriosan kaupungissa. Hieno linnoitus ja hyvät maisemat. Retken päätteeksi oli mukava katsella rannalla auringonlaskua bussia odotellessa.
5. Marsaxlokkin pieni ja idyllinen kalastajakylä saaren eteläosassa. Eihän siellä oikein mitään näkemistä ollut mutta bussilla ajelu oli halpaa ja paikallisessa kalaravintolassa ruoka hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti