sunnuntai 9. kesäkuuta 2013

Suklaa-appelsiinitäytekakku ja mansikoita

Myönnetään se tähän kärkeen nyt avoimesti: en kestä niitä höttöisiä, vaaleita sokerikakkupohjaisia täytekakkuja.  Niitä, joita tarjoillaan, kun paikallisessa S-marketissa tai pankissa juhlitaan1-vuotista taivalta kakkukahveilla ja jokainen asiakas saa 2cm x 2cm kokoisen palan ällöttävän makeaa kakkua.
Jossain vaiheessa tajusin että mikä pakko täytekakkuun on sitä vaalea höttöpohjaa vääntää - ei muuta kuin suklaata peliin! 
Oma täytekakkureseptini on kulkenut mukanani kohta 15 vuotta. Resepti löytyy vanhasta Valion keittokirjasta nimellä "Mariannen suklaakakku". Sitä voi muuntaa ja muokata, luoda variaatioita eri sesonkien mukaan. Pääsiäisenä kakun väliin pääsi keltainen mangotäyte, tänä viikonloppuna siskonpojan valmistujaisjuhlissa herkuteltiin kakun appelsiini-mansikka -versiolla. Taistelu vaaleita sokerikakkupohjia vastaan jatkukoon!

Kakkupohja:

2 luomumunaa
2,5 dl sokeria
1 dl maitoa
0,5 dl kuohukermaa
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2,5 dl jauhoja
150 g voita
100 g Marabou appelsiinikrokanttisuklaata rouhittuna

Täyte:

100 g Viola appelsiinituorejuustoa
1/2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
Tuoreita mansikoita
Appelsiinimehua kostutukseen

Päälle:
 
Kermavaahtoa
Tuoreita mansikoita

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita maito ja kerma keskenään. Lisää ne muna-sokerivaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kaada siivilän läpi taikinan joukkoon. Sulata voi, ja kaada jäähtyneenä taikinan joukkoon. Sekoita. Rouhi suklaa ja kääntele se lopuksi taikinaan.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan. Käytin tällä kertaa 27 cm läpimittaista vuokaa - kakusta tuli mukavan matala ja sen pystyi silti leikkaamaan helposti kahteen osaan. 23 cm vuualla kakkuun saa jopa kaksi kerrosta, jos leikkaustaito riittää. Reseptin täyte riittää yhteen kerrokseen. 
Paista kakkua 175 asteessa n. tunti. 
Kakkupohja kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä jotta se mytiintyy yön yli todella muhevaksi!

Tee täyte tarjoulupäivänä:
Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Paloittele mansikat ja kääntele tuorejuustovaahdon joukkoon.
Leikkaa kakku kahtia ja kostuta appelsiinimehulla. Levitä täyte kakkupohjalle. Levitä kakun päälle kermavaahtoa ja reilusti mansikoita. 

Suklaa-appelsiinitäytekakku ja mansikoita
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti