lauantai 19. huhtikuuta 2014

Terveisiä Euroopasta - etappi 1: Freiburg

Lindan maailma siirtyy tulevan viikon ajaksi kansainvälisiin tunnelmiin. Kierrän Saksaa ja Ranskaa junalla ja postailen täältä reissun päältä tunnelmia.
Kiersin viime kesänä junalla Espanjaa ja innostuin tuolloin junailusta. Minussa asuu jonkin sortin vaeltajaluonne, ei haittaa vaikka paikkakunta vaihtuu lomareissulla parin päivän välein. En ikinä pura edes matkalaukkua vaikka olisinkin jossain paikassa pitemmän aikaa. 
Ja ei, kyseessä ei ole mikään teini-interrail - siihen alan olla liian vanha ja mukavuudenhaluinen. Reitti on siis valittu jo etukäteen, ja hotellit varattu Suomesta käsin (myönnän rehellisesti ja ylpeänä etten todellakaan ole mikään "seikkailija-travelleri" vaikka se niin muodikasta olisikin). Turneen paikkakunnat valitsin puhtaasti esteettisin perustein: surffasin netissä ja etsin idyllisiä pikkukaupunkeja. Euroopan pääkaupungit alkavat olla suurelta osin jo nähtyinä, joten halusin nyt astetta pienempiin, idyllisiin pikkukaupunkeihin jotka ovat kätevästi saavutettavissa junalla.

Etappi 1 on Freiburgin pikkukaupunki eteläisessä Saksassa. Lensin Helsingistä Frankfurtiin ja matkustin sieltä junalla pari tuntia kohteeseen. Juna lähti kätevästi suoraan lentokentältä.
Freiburgista en, kuten en muistakaan turneen kohteista, tiennyt etukäteen muuta kuin sen että kauniiksi kaupunkia on kehuttu. Eikä turhaan: Freiburgin vanhakaupunki on vehreä, vilkas ja täynnä romanttisia mukulakivikatuja joita reunustavat pastellisävyihin maalatut, koristeelliset rakennukset. Kahviloista ja perinteisistä saksalaisista krouveista on varaa valita. Ja tottakai oli testattava paikkakunnan kebab-tarjonta: ei ole Saksan reissua ilman että heittää ainakin kerran falafelin naamariin. Saksan kebabmestoissa on nimittäin huikean hyvä hinta-laatusuhde, ja yleensä tarjolla on myös jotain tällaiselle semi-vegelle joka ei punaista lihaa syö. Tänään söin lounaaksi jonkinsortin falafel-rullan, koko osastoa "jättiläismäinen", hinta 3,50. Ei huono.

Kaupunkiloma Freiburgissa

Kaupunkilomalla Freiburgissa Saksassa

1 kommentti:

  1. Sun kuvat on niin mahtavia! Hirvee matkakuume! Ja hahaa, nimesin sinut haasteeseen, joka löytyy osoitteesta: http://isokahvikiitos.blogspot.fi/2014/04/haaste.html

    VastaaPoista