perjantai 25. huhtikuuta 2014

Viimeinen etappi: Frankfurt

Olin jo päättänyt etten kirjoita Frankfurtista mitään - oletin ettei kaupunki tarjoa muuta kuin teräksisen modernin ostosparatiisin, jonne matkustin  ylipäätään vain sen takia että lennot olivat halvat ja sijainti erinomainen muiden valitsemieni kohteiden kannalta.  Mitä sellaisesta voi muuta kertoa kuin että joo, porukkaa on hemmetisti ja kauppoja myös.
Kuinka väärässä olinkaan.


Matkavinkit Frankfurtiin


Ensimmäinen päivä meni ostoskatu Zeilia rampatessa. Kyllä, se on ostosparatiisi. Tule tänne jos osteleminen kiinnostaa. Ja olethan saanut jo kuumat vihjeet kahdesta kaupasta joissa on aina - AINA - Saksassa ollessa käytävä: kenkäkauppa Deichmann ja kempparitavara-taivas Dm. Mene näihin vaikka et mitään kyseisistä kaupoista luule tarvitsevasi. Tulet niistä pois kassit täynnä kamaa ihan vaan sen takia kun on niin hemmetin halpaa.
Kakkospäivänä ei shoppailu enää huvittanut - hyvä niin koska se pakotti löytämään paljon mielenkiintoisemman Frankfurtin. Lueskelin muiden matkalaisten vinkkejä TripAdvisorista, ja päätin käyttää ajan puistojen tutkimiseen. Aamupäivän vietin Frankfurtin vanhalla hautausmaalla. Kyllä, luit oikein: hautausmaalla. Hauptfriedhof on valtava puisto (sanoisin melkeinpä metsä) keskustan tuntumassa. Ei todellakaan mikään piknik-puisto mutta hieno paikka rauhoittumiseen ja päämäärättömään kävelyyn. Upea kohde myös valokuvauksen kannalta kunhan muistaa kunnioittavan käytöksen.
Iltapäivällä suuntasin Palmengarteniin eli paikalliseen kasvitieteelliseen puutarhaan. Hyvin hoidettu, monipuolinen, alppiruusut upeassa kukassa tähän aikaan vuodesta. Hyvinkin siis 7 euron sisäänpääsymaksun arvoinen paikka.
Lopuksi piipahdin Bethmanns-parkissa, josta löytyi tunnelmallinen kiinalainen puutarha. Puiston kupeesta lähtevä Berger Straße oli mahtava löytö: kyseisen kaupunginosan tunnelmallinen pääkatu jossa oli persoonallisia putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita yksi toisensa perään ja paikallista väkeä runsain mitoin nauttimassa lämpimästä illasta. Pikkukaupunkifiilistä keskellä suurkaupunkia.

Kävin päivän aikana tsekkaamassa myös Frankfurtin vanhat kaupungit (puhun monikossa koska itselleni ei selvinnyt mikä täällä sitä virallista vanhaa kaupunkia nyt sitten on). Oletushan on että jokaisessa saksalaisessa kaupungissa on vähintään yksi kadunpätkä täynnä niitä koristeellisia,  värikkäitä, hirsiristikkojen siksakilla varustettuja taloja. Sachsenhausenin kaupunginosasta niitä löytyi, paikka oli rivi baareja ja krouveja naamioituna "vanhaksi kaupungiksi". Varmaan ihan kiva mesta illalla kun iloiset ihmiset valtaavat kadut ja jos oluen juominen kiinnostaa. Myös Römerin eli Raatihuoneen aukion ympärille oli remontoitu näitä saksalaistyyppisiä vanhoja taloja. Ihan kiva kulissi sekin, ei oikein tehnyt vaikutusta kun olin juuri nähnyt samaa kokonaisen kaupungin verran esim. Heidelbergissä. Molemmilla alueilla tuli tunne turisteille tehdystä lavasteesta. Olen huono arvioimaan mikä on autenttisuuden taso missään kaupungissa, jonkun mielestä kehumani Heidelberg voi olla vielä pahempi huijaus. Minulle Frankfurt esittäytyi modernina ja monipuolisena shoppailukaupunkina kruunattuna hienoilla puistoilla, ja hyvä niin.


Kaupunkilomalla Frankfurtissa Saksassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti