sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Japani kirsikankukkien aikaan, osa 2: Kioto ja Kanazawa

Matkustin tänä keväänä Japaniin kirsikankukkien aikaan (lue johdatus aiheeseen täältä!), ja matkakohteiksi valikoitui kolme erilaista kaupunkikohdetta: Japanilaisen kulttuurin kehto Kioto, Kanazawa - pikkukaupunki josta en etukäteen tiennyt muuta kuin että siellä sijaitsee yksi Japanin kauneimmista puutarhoista, sekä lopuksi mega-metropoli Tokio.
Kohdevalinnat osuivat nappiin ja  näin ensimmäistä kertaa Japaniin matkustavana oli ehdottoman hyvä omaksua japanilaista elämänmenoa ensin pienemmistä kaupungeissa eli  Kiotossa ja Kanazawassa ennen Tokioon menoa. Tässä juttusarjani kakkososassa pääset tutustumaan Kiotoon ja Kanazawaan! Kolmososassa on luvassa sukellus Tokion uumeniin.

Kioto Japani

Matkavinkit Kiotoon


Kioto on kaunis. Todellakin äärimmäisen kaunis. Miljoonakaupunki, jossa on pikkukaupungin tunnelma. Huikeita temppeleitä puistoineen ja kirsikankukkia - niitä on miljoonittain. Ydinkeskustaan on helppo tutustua kävellen, tosin laita jalkaan superhyvät kengät: kilometrejä tulee kuin varkain. Junalla ja metrolla on kätevää käydä hieman kauempana sijaitsevissa kohteissa.
Koko matkan upein temppelikokemus oli Kioton Fushimi Inari Taisha, pyhän Inari-vuoren kupeessa sijaitseva temppelialue. Vuorelle kulki tuhansien oranssien torii-porttien polku kettupatsaineen (kuvat ohessa). Hieno paikka, varsinkin kun vuorelle pääsi myös hiljaisempaa metsäreittiä, jossa matkan varrella olevia pyhäkköjä sai tutkia melkeinpä itsekseen ja kuvata kettupatsaita kaikessa rauhassa. Kannattaa varata aikaa tälle retkelle n. puoli päivää. 

Ydinkeskustan kivoja kohteita olivat :
- Kiyamachi -katu: pikkukatu jossa kirsikkapuut kurkottavat valkoisina pilvinä kanaalin ylle. Paljon ravintoloita!
Kioto Japani- Pontocho-katu: pieni, kapea kadunpätkä täynnä ravintoloita. Hieno paikka myös illalla - täältä sai upeita valokuvia!
- Gionin alue: tämä on sitä idyllistä, perinteistä aluetta jollaiseksi kuvittelin mielikuvissani Kioton elokuvien ja kirjojen perusteella (joo, myönnetään, olen lukenut Geishan muistelmat). Kannattaa tsekata ainakin Yasaka-temppeli (kirsikankukka-aikaan temppelin puistossa oli paljon väkeä nauttimassa piknik-eväistä ja kirsikankukista. Myös street food -kojuja!) sekä kaunis Kenninji-temppeli puistoineen.

Hotellisuositus: Hotel Gran Ms Kyoto. Mahtava sijainti lähellä ydinkeskustan ostoskatuja ja naähtävyyksiä.

Matkavinkit Kanazawaan


Kanazawa oli matkan yllättäjä. En tiennyt paikasta etukäteen muuta kuin sen, että Kanazawan Kenrokuen -puistoa pidetään yhtenä Japanin kauneimmista: useissa lähteissä sen mainittiin olevan "virallisessa puistojen top-kolmosessa". Kaupunki oli todella sympaattinen ja väki ystävällistä: aamukävelyllä useampi paikallinen vastaantulija huikkasi länsimaiselle turistille hyvät huomenet. Kanazawa sijaitsee n. kolmen tunnin junamatkan päässä Kiotosta pohjoiseen.

Kanazawa JapaniKaupungin päänähtävyydet ovat huikean kaunis Kenrokuen-puisto sekä Kanazawan linnapuisto. Näistä kahdesta puistoalueesta muodostuu iso, vehreä keidas kaupungin keskelle. Sana "kaunis" tuntuu aliarvioinnilta näitä paikkoja kuvattaessa: kaikki on niin sykähdyttävän, pakahduttavan upeaa että välillä piti istahtaa puistonpenkille nielemään liikutuksen kyyneleitä. Ja voitteko uskoa: siinä penkillä istuessani, kirsikankukkien ympäröimänä kaikesta kauneudesta liikuttuneena, juuri kun luulen etteivät asiat voi enää idyllisemmäksi ja kauniimmaksi muuttua, viereisen lammen rantaan lentää kurki. KURKI!!!Voihan Japani miten upea olet!

Kanazawa Japani
Muuta nähtävää:
- Higashi Chaya -alue. Perinteinen, idyllinen kaupunginosa jossa temppeleitä ja pikku puoteja. Joen rannalla paljon kirsikkapuita: täältä sai upeita valokuvia ilta-auringon valossa!
- Omi-cho Market: paikallinen kauppahalli. Myös paljon sushiravintoloita!
- Oyama Temppeli: metsäinen, rauhaisa temppeli ja puisto. Mahtava valokuvauskohde!

Hotellisuositus: Hotel Pacific Kanazawa. Kiva pikkuhotelli lähellä Kenrokuen-puistoa ja Omi-cho Markettia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti