keskiviikko 11. toukokuuta 2016

Matkavinkit Japaniin: Japani kirsikankukkien aikaan, osa 1

Kioto JapaniTänä keväänä toteutui yksi isoimmista matkaunelmistani: matkustin Japaniin kirsikankukkien aikaan. Matkakohteina olivat Kioto, Kanazawa ja Tokio.
Japani oli paljon enemmän kuin olin etukäteen kuvitellut, ja maa teki minuun syvän vaikutuksen. Joka päivä koin tai opin jotain uutta, näin pakahduttavaa kauneutta tai ihmettelin miten maa, jossa asuu niin valtava määrä ihmisiä voi olla niin äärettömän siisti ja järjestelmällinen. Ja entäs ne kirsikankukat: niin uskomattoman kauniita etteivät sanat riitä kuvailemaan.
Tässä vinkkini omatoimimatkalle Japaniin!

Ajankohta: 1.4.2016 - 12.4.2016
Lennot: meno Finnairin suora lento Helsinki - Nagoya, paluu Finnairin suora lento Tokio - Helsinki
Kaupunkikohteet: Kioto, Kanazawa ja Tokio
Siirtymät kaupunkien välillä: juna. Hankin matkani sujuvoittamiseksi etukäteen Suomesta junapassin (http://www.japaninspesialisti.fi/japan-rail-pass/)

Kioto Japani
Vinkki 1:
Aloita matkan suunnittelu hyvissä ajoin. Kirsikankukinta-aika on yksi suosituimmista matka-ajankohdista Japanissa ja se saa liikkeelle massoittain niin japanilaisia kuin ulkomaisiakin turisteja. Tokiossa ja Kanazawassa oli hyvin valinnanvaraa hotelleista kun varasin ne n. 4 kk ennen matkaa. Kioton hotellit puolestaan olivat lähes loppuunmyytyjä, vaikka aloitin seuraamaan hotellitilannetta n. 9 kk ennen matkaa. Tarjolla tuntui olevan ainoastaan kalleimpia hotelleja, halvimpia kapselihotelleja tai makuusijoja hostelleissa. Tilanne oli sama kaikilla varaussivustoilla, eikä tilaa löytynyt vaikka etsin majoitusta myös suoraan yksittäisten hotellien kotisivuilta. Keskihintaiset hotellit varataan ilmeisesti loppuun jo vuotta ennen kirsikankukkien kukintaa? Varasin Kioton majoituksen lopulta n. 3 kk ennen matkaa. Majoituksen hinta oli tuplat verrattuna esim. Tokioon.

Vinkki 2:
Kanazawa JapaniKirsikankukkien kukinnastahan ei koskaan voi olla varma, mutta hyvänä apuna oli Japanin turistibyroon sivuilla oleva kirsikankukintaseuranta: https://www.jnto.go.jp/sakura/eng/index.php?CI=1. Ja totta tosiaan - kyllä tämän ajoituksen kanssa saa olla tarkkana: Kiotossa ja Kanazawassa pääsin nauttimaan täydestä kukinnasta, Tokiossa kukinta oli jo elämänsä ehtoopuolella. Suosittelen käymään useammalla paikkakunnalla: tällöin on todennäköistä että koet kukinnan täydessä loistossaan edes jossain. Ja vaikka ajoitus menisi täysin mönkään, ylitsepursuavaa kauneutta on silti tarjolla, kirsikankukilla tai ilman. Osa kukinnan hienoudesta piilee juuri tässä: kaiken katoavaisuudessa - siinä että se on nähtävissä vain ohikiitävän, pakahduttavan kauniin hetken.

Kanazawa JapaniVinkki 3:
Opettele muutama sana Japania. Youtubesta löytyy hyviä, lyhyitä opasvideoita Japanin kielen hyödyllisiin fraaseihin. Luin ennen matkaa muiden matkaajien kokemuksia ja moni mainitsi ettei Japanissa puhuta kovinkaan paljoa englantia. Tämä piti täysin paikkaansa. Ole avoimin mielin, yhteinen tapa kommunikoida löytyy kuitenkin aina. Itse pärjäsin hienosti omalla 10 sanan japaninsanavarastollani!

Vinkki 4:
Ole rohkea! Matkusta junalla kaupunkeihin joista et ole koskaan kuullutkaan. Kulje katujen sokkeloissa vailla määränpäätä tai tietämättä edes missä olet. Syö katukojusta ruokaa jonka nimeä et tiedä etkä osaa ruokalistasta lukea, mutta joka tuoksuu herkulliselta. Mene junaradan alla kiemurteleville pienille, pimeille kujille joihin et uskaltaisi ikimaailmassa mennä edes Tampereella päiväsaikaan, jotka näyttävät lähinnä viemärien huoltokäytäviltä ja ylläty kun löydät sieltä mahtavia pikkuravintoloita, joissa syöt elämäsi herkullisinta ruokaa.
Japani on helposti puhtain, järjestelmällisin ja turvallisimman tuntuinen maa jossa olen käynyt. Lisäksi ihmiset ovat äärimmäisen ystävällisiä. Turistin ei tarvitse montaa hetkeä seisoskella hämmentyneenä kun joku tulee auttamaan.

Lisää Japani-vinkkejä seuraavissa postauksissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti